Honda e отново е сред най-добрите! В самия край на годината нашият електрически автомобил получи още едно престижно отличие – наградата Future Car 2021 от традиционния конкурс Test the Best на Auto Bild България.
Така революционният модел се радва на вече почти 20 титли в световен мащаб. Припомняме, че „електричката“ на Honda освен „Световен автомобил на годината“ стана първият японски модел, спечелил почетното звание „Кола на годината“ в Германия.

Атанас Илков от екипа на Auto Bild връчи статуетката на Десислава Бацанова, мениджър маркетинг и връзки с обществеността в „Астреко Холдинг“.

Конкурсът на Auto Bild протича за четвърта поредна година в България, като Honda не за първи път печели традиционната дървена статуетка, ръчна изработка на Иво Симеонов.

Как протича гласуването?

В различите автомобилни класове победителите се определят в няколко етапа. В първата фаза главните редактори на всички европейски издания на Auto Bild излъчват своите избраници измежду новите модели появили се на пазара на Стария континент през последната година. Във втората думата имат читателите на престижното автомобилно издание, като гласуват онлайн във всяка държава за своите фаворити. В България тази година над 12 000 участника дадоха своя вот на autobild.bg. Решаваща е последната, третата фаза, при която моделите с най-много гласове се тестват от професионално жури, съставено от експерти в автомобилния бранш. В България тази година финалните тестове се проведоха в района на Правец.

Honda e на втория ред, трети автомобил от дясно на ляво, сред достойните си конкуренти.