Мотоциклетът спечели три награди по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас в конкурса  конкурса Engadget’s Best. Първият приз бе присъден за най-добра иновация, вторият – за най-добра автомобилна технология и третият – за избора на редакторите на специализираното издание .

 

Лас Вегас, 9 януари 2017 г. – Honda Motor Co., Ltd. днес обяви, че концептуалният самобалансиращ се мотоциклет Honda Riding Assist, представен официално на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас CES 2017, спечели три награди.

Първият приз бе присъден за най-добра иновация, вторият – за най-добра автомобилна технология и третият – за избора на редакторите на специализираното издание Popular Mechanics.

 

Припомняме, че технологията Riding Assist си служи с ноухауто на Honda от областта на роботиката. Благодарение на нея концепцията е самобалансиращ се мотоциклет. При него вероятността от падане при престой е сведена до минимум. Вместо да си работи с жироскоп, тя си служи със системата, използвана при Honda UNI-CUB – устройство за лична мобилност, при което водачът контролира скоростта и движението с преместване на центъра на тежестта на тялото си. 

Японският производител се надява, че благодарение на Honda Riding Assist всекидневната употреба на мотоциклети дори и за пътувания на дълги разстояния, ще стане още по-забавна.