Алекс Палу от екипа на Тhe American Legion Honda спечели третото си поредно състезание сериите IndyCar на пистата в Мид-Охайо. Така той увеличи преднината си в шампионата до зашеметяващите 110 точки.

Този триумф му помогна да стане едва вторият пилот от 2016 г. насам, отбелязал три победи. Другият пилот беше Скот Диксън, шесткратният шампион от сериите, започнал 2020 г. с такава серия.

И ако Палу има нужда от повече увереност, докато сезонът се придвижва към втората си половина, той трябва да знае, че последните три пъти пилот от IndyCar спечели три последователни състезания – Диксън през 2013 г. и 2020, Симон Пажено през 2016 г.

Освен това, Палу спечели четири от последните пет състезания. Той дори би могъл да осъществи поредица от победи в пет състезания, ако не беше инцидентът с Ринус ВиКей на Индианаполис 500, който свали Палу до 27-о място, но той се върна обратно начело, за да завърши четвърти.

Honda спечели шестото си състезание за годината от девет старта.

Палу триумфира в това състезание с 5,0242 сек. пред Диксън. Но друг съотборник от Chip Ganassi Racing помогна на лидерството в серията да нарасне толкова много. Маркус Ериксон, който се очертаваше да бъде втори в класирането, се удари в болида на другия шведски пилот – Феликс Розенквист в първата обиколка и на практика това сложи край на състезанието му.

Подобна беше ситуацията и при Ериксон, който се готвеше за поредица от осем последователни класирания в топ 10 от началото на сезона. Единственият пилот с толкова дълга серия остана Палу. Като се има предвид, че той спечели миналогодишното състезание в края на сезона на Лагуна Сека, 26-годишният испанец е събрал 10 поредни класирания в топ 8, като девет от тях са в топ 5.

И може да продължи. Палу завърши трети в миналогодишното състезание Honda Indy Toronto, следващото състезание в календара – на 16 юли.