HRC стартира нова телевизионна поредица, която ще се казва Honda Racing TV. С този нов формат състезателният департамент на Honda въвежда феновете в света на различните активности на Honda Racing.

Вече е пуснат първият епизод, в който водещ е звездата на траяла, испанецът Тони Боу, който е многократен световен шампион с екипа на Repsol Honda. Според прес съобщението на Honda, поредицата ще се излъчва в канала на Honda Pro Racing в YouTube през целия състезателен сезон на 2016 г. Епизодите ще са осем. Засега не е ясно дали Боу ще бъде основния водещ или и други пилоти на Honda ще вземат микрофона, за да разкажат интересни неща и особености за своите спортни дисциплини.
Поредицата е посветена изцяло на моторните спортове на две и четири колела. В първия епизод освен Тони Боу, който говори за траял, може да се види световният шампион от MotoGP Ники Хейдън, който сега премина в заводския отбор на марката в WSBK, кадри от рали Дакар 2016, как пилотът на LCR Honda Джак Милър се пробва на писта с колата от WTCC на Castrol Honda, и разбира се Тони Боу, който говори за траял.

В бъдещите серии ще има репортажи от Формула 1, WTCC, MotoGP, WorldSBK, MXGP, пистови мотоциклетни и автомобилни състезания, надпревари за издръжливост и др.

Първият епизод може да се види на този линк – https://www.youtube.com/user/HondaRacingEurope