Токио, Япония, 21 юли – Днес във виртуалното пространство се състоя световната премиера на новото поколение на Civic Type R, чиито продажби започват от септември в Страната на изгряващото слънце

 

Honda представи екстериора и интериора на „горещия хечбек“ Civic Type R и обяви, че той ще е още по-динамичен. Можете да проследите премиерата му на официалния канал на Honda в YouTube.

■ Концепцията – “Ultimate SPORT 2.0”

CIVIC TYPE R 2023

С подобрения на концептуалната разработка на предишното поколение модела, известна като Ultimate SPORT, новият Civic Type R бе създаден с идеята отново да се превърне в символ на скоростта и емоцията от спортното шофиране.

■ Дизайн

Дизайнът се придържа към стилистиката на така добре приетия на пазара Civic Hatchback, съобразен обаче със спортния характер на Type R и отличната видимост за шофьора дори при екстремни скорости.

CIVIC TYPE R

Раздутите калници красиво преливат към страничните панели и подобряват аеродинамиката на каросерията.

Възможностите за цветове са вече повече и освен станалия емблематичен за Civic Type R бял Championship White, в гамата вече присъства и перленосивият Sonic Gray Pearl.

Интериорът се отличава с червени спортни седалки и стелки, които повдигат духа още с влизането в купето на автомобила и контрастират с черните панели, позволяващи на свой ред на шофьора да се съсредоточи върху управлението.

CIVIC TYPE R

Предните седалки са с триизмерен дизайн с висока и силна странична поддръжка така, че шофьорът и пътникът отпред да се чувстват напълно защитени дори и при разгръщане на пълния потенциал на Type R на състезателна писта. Тапицерията вече е изработена от високотехнологичен материал тип „велур“, чийто висок коефициент на триене намалява хлъзгането на тялото в ситуации на високо G при завой, внезапни ускоряване или забавяне.

Към стандартния дисплей е добавен и ексклузивният режим +R с фокус върху това шофьорът моментално да разчита важната информация по време на спортно управление, на пътя или на състезателна писта. Горната част се показва ключовата информация като оборотите на двигателя, предавката, а долната функционира като мултиинформационен дисплей с персонални настройки. Оборотомерът със светлинна визуализация дава възможност на шофьора да възприема интуитивно ситуацията, без да се налага водачът да държи индикатора непрекъснато под око.