Аржентинецът Нестор Гиролами с Honda Civic Type R TCR спечели състезанието от сериите WTCR на пистата  Валелунга, близо до Рим. Той успя да издържи на напрежението през цялото състезание, да управлява температурата и износването на гумите си, особено в периода на Кола за сигурност в първия старт. Така Гиролами премина всички тестове с апломб, докато превръщаше своята първа позиция в победа.

Въпреки че във второто състезание му беше по-трудно за постигане на успех в по-горещо време и по-взискателно състезание, „Bebu“ последва победата си с пето място.

Усилията му означават, че сега той е втори в шампионата на пилотите, на 36 точки от лидера, като ALL-INKL.COM Münnich Motorsport също е втори в класирането на отборите.

Естебан Гуериери изигра най-добрата поддържаща роля във второ състезание, след като изпревари своя съотборник и после го пусна на пето място.

От края на групата, Естебан започна атака и първо беше готов да атакува колите отпред, което включваше и лидера по точки в шампионата. След това да се отдръпне зад Нестор, което също означаваше, че може да защити водещия Civic Type R TCR от тези отзад.

Атила Таси и Тиаго Монтейро записаха точки във всяко състезание, въпреки че и в двата случая имаха проблеми с гумите.

В първото състезание пилотът на LIQUI MOLY Team Engstler  Атила Таси се нуждаеше от питстоп за смяна на гуми. Въпреки това успя да се възстанови до пето място, като в още един уикенд, който демонстрира потенциала на отбора с Civic Type R TCR.

Той беше направил отлично изпреварване в първата обиколка на втората надпревара, за да се класира втори. След това оказа натиск върху лидера, но отпадна от битката, когато беше принуден да влезе в бокса, за да смени гуми. Това го прати осми на финала.

Тиаго Монтейро, който отпразнува 46-ия си рожден ден на Валелунга в неделя, беше закован в топ 10 пилот ден по-рано до квалификацията. Въпреки че започна надолу в решетката, показа потенциала си и в двете състезания.

Тиаго се класира осми, в същата група като Естебан и Нестор, във второто състезание, но влезе в бокса пет обиколки преди края и беше ограничен до 11-и. Това беше повторение на резултата му в надпревара, в която той беше принуден да влезе в бокса след осем обиколки.