Honda представи своята концепция Cooperative Mobility Ecosystem (Кооперативна мобилна екосистема) на изложението CES 2017 в Лас Вегас, свързана със захранването на изкуствения интелект, роботиката и с трансформиране на данни за мобилността на бъдещето, като подобри качеството на живот на клиентите. С участието на редица прототипи и концепции, както и с технологични демонстрации по време на CES, концепцията на Honda предвижда бъдеще, в което превозните средства ще комуникират едно с друго и с инфраструктурата, за да се намалят задръстванията и да няма смъртни случаи по пътищата. Същевременно се увеличава производителността на участниците в пътното движение и предоставяне на нови по-развлекателни преживявания с превозните средства. Те ще придобият нова стойност и предоставяне на услуги, които да се използват от собствениците им.

Honda обяви също технологичното сътрудничество с Visa, DreamWorks Animation и старта на иновативни предприятия чрез Honda Developer Studio и иновационните програми Honda Xcelerator, основаващи се на лабораторията на Honda в Силиконовата долина (Silicon Valley Lab).
В подкрепа на своята Cooperative Mobility Ecosystem, Honda представи Honda NeuV – електрически автоматизиран концептуален автомобил, оборудван с изкуствен интелект (AI) "емоционален двигател" и автоматизиран личен асистент, за създаване на нови възможности за взаимодействие между хората и клиентите.

Глобалната мобилност на компанията е показана и с Honda Moto Riding Assist. Това е концептуален мотоциклет, който прилага технологията на Honda в роботиката да се поддържа баланс. Освен това посетителите могат да изпитат тази технология на Honda лично, като направят „тестово каране“ на UNI-CUB – самобалнсиращо лично устройство за мобилност.

Honda стартира и своята концепция Safe Swarm, която използва био-мимикрия, като имитира поведението на риба и така да се създаде по-безопасно, по-ефективно и приятно усещане при шофиране. Демонстрацията на Honda Safe Swarm потапя посетителите в един свят, в който превозните средства, които са на пътя, комуникират един с друг с помощта на специален комуникатор на близко разстояние (DSRC), за подпомагане на водача при договаряне на сложни ситуации на пътя. Понятието Safe Swarm позволява на превозните средства да работят в сътрудничество, което е по-ефективно, с ниско напрежение и при безконфликтна мобилност.