Honda е готова да доставя задвижващи системи на втори отбор от следващия сезон. Това обяви спортният директор на Honda за Формула 1 Юсуке Хасегава. Сега компанията доставя мотори само на екипа на McLaren, но от 2017 г. може да бъде подписан договор с още един отбор. 

Проблемите с надеждността на моторите Honda започват да се отстраняват. Най-вероятно вторият клиент на Honda ще бъде Red Bull, тъй като Mercedes и Ferrari отказаха да доставят двигатели на тима. Хасегава казва: „Засега нямаме конкретни планове, но вече сме постигнали споразумение с ФИА и ще трябва да доставяме мотори на 2 или 3 отбора. Готови сме за това, но за момента нямаме предложения. Доволен съм, че от следващия сезон всеки ще може да развива свободно двигателя си. Това ще ни даде възможност да работим интензивно и ползотворно по агрегата ни.“ 

Досега шефът на McLaren Рон Денис използва правото си на вето и Honda  не можеше да снабдява друг отбор с мотори. След одобряването на правилата за двигателите за 2017 г. обаче всеки производител ще трябва да може да доставя мотори на желаещите отбори, като трябва да може да снабдява поне 2 екипа.