Пилотът на Honda Ники Хейдън, стана герой на пистата Сепанг в Малайзия, като спечели второто състезание. „Кентъки Кид“ се включи в екипа на Honda този сезон и е новак в сериите, но постигна първия си успех, след като вече веднъж бе на подиума.

Хейдън или както го наричат „Кентъки Кид“ е дебютант в шампионата и в екипа на Honda World Superbike, но не и на пистата Сепанг, където е ветеран. Условията във втория старт от сериите бяха много тежки за разлита от първия, когато грееше силно слънце. Хейдън успя да се справи, като контролираше състезанието. Втори стана Давиде Джулиано, а трети – шампионът Джонатан Риа.

За разлика от слънчевото първо състезание, във второто заваля дъжд точно преди да бъде даден старта на надпреварата. Състезанието бе обявено за мокро. След старта в първите два завоя много предпазливи бяха пилотите на първа редица – Сайкс, Риа и Лоус, но пилотът на Honda Ники Хейдън от втория ред ги настигна и се закрепи в групата. Хейдън вдигна темпото, атакува излезе пред Риа и отвори преднина, като караше много уверено. Така начело се откъснаха Хейдън, Риа и Час Дейвис, но много бързи обиколки започна да прави вторият пилот на Aruba.it Racing Давиде Джулиано. Той ги настигна и дори изпревари съотборника си Дейвис, а после и Риа, като започна да преследва Ники Хейдън. Ники обаче контролираше състезанието и завърши с 1,254 сек. пред Джулиано. Трети остана шампионът Риа.

Дейвис остана 4-и, като финишира пред Антъни Уест – 5-и. Другият пилот на Honda – Миахел ван дер Марк, стартирал от 10-а позиция завърши 6-и, след като в последния завой направи страхотна битка с Алекс де Анжелис и успя да го изпревари точно преди финала.