Най-накрая McLaren Honda напомни за славните години на пистата. Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо стигна до шестото място, а в топ 10 влезе и вторият пилот Дженсън Бътън, който финишира 10-и.

Това е най-доброто класиране на Алонсо, откакто е в тима от Уокинг. По-впечатляващ обаче бе фактът, че най-бързата обиколка на испанеца бе само с четири десети по-слаба от тази на победителя Нико Розберг. Фернандо Алонсо остави зад себе си разочароващата квалификация и в състезанието даде всичко, за да се представи добре. Той стартира от 14-а позиция, успя да се измъкне от мелето на катастрофи в началото и задържа 7-ото място, а заради отпадането на Макс Верстапен, мина едно място напред.  След състезанието Алонсо каза, че Red Bull ще бъде неговата цел в следващите кръгове от Формула 1 през този сезон. Испанецът е убеден в това, че McLaren вече има кола, която може да се бори с по-силен съперник.

Състезателният директор на отбора Ерик Булие пък каза, че колите на McLaren Honda могат да се движат дори с темпото на Williams, ако не се е наложило да пестят гориво. За следващия старт в Испания, Булие обещава сериозни подобрения.