Серхио Перес спечели първата си победа през 2021 г., а Пиер Гасли взе първия си подиум. Успехите и на двамата бяха постигнати със задвижваните с мотори на Honda коли. Така Honda имаше две коли в топ 3 в Гран при на Азербайджан.

Макс Верстапен стартира от трета позиция на решетката, заедно с Пиер Гасли – 4-и. Серхио Перес бе 6-и, а Юки Цунода – 7-и. И четиримата пилоти направиха силна квалификация, която им осигури стартови места в топ 10.  В ранните етапи на състезанието Макс бе 3-и, преди бързо да задмине Шарл Льоклер и да започне преследване на Люис Хамилтън. Перес направи брилянтно начало, за да се придвижи на четвърто място в края на първата  обиколка. Един тур, след като Макс изпревари Льоклер, Перес също се справи с пилота на Ferrari. Така двамата от Red Bull Racing бяха втори и трети.

Гасле беше 5-и в този момент, докато Юки беше загубил една позиция в началото, но си я върна с добра атака над Фернандо Алонсо. Той беше първият от пилотите, чиито коли се задвижват от Honda, който направи питстоп. От Scuderia AlphaTauri го повикаха в 9-ата обиколка. Пиер последва примера му две по-късно. И двамата пилоти сложиха твърди гуми. Верстапен също да спря в 12-та обиколка.

С тази стратегия Макс излезе пред Хамилтън, за да поведе колоната. Чеко Перес също направи редица бързи обиколки в края на първия си стинт, преди да спре една обиколка след Макс. Въпреки малко бавният стоп, Серхио все пак излезе пред Хамилтън. Пилотите на Red Bull се наредиха на първо и второ място за по-голямата част от състезанието.

На 30-ата обиколка излезе кола за сигурност, заради катастрофата на Ланс Строл, причинена от спукана лява задна гума. Макс и Сердхо запазиха предните си позиции при рестартирането. Гасли слезе на пето място зад Себастиан Фетел, който беше с по-нови гуми.

Навлизайки в последните пет обиколки, Макс Верстапен катастрофира. Той се чувстваше комфортно като лидер, но спека лявата задна гума на правата пред  питлейна и се разби с близо 300 км/ч. в предпазната ограда. За щастие той не пострада, но парчетата от колата и гумите станаха причина състезанието да бъде спряно с червен флаг.

Всички пилоти можеха да сменят гуми и надпреварата беше рестартирана за две състезателни обиколки. Серхио Перес стартира от първа позиция, Гасли бе четвърти, а Юки седми. Всички пилоти се рестартираха с меки гуми. Хамилтън се опита да изпревари Перес на завой 1, пилотът на Mercedes пресече завоя, но Серхио успя да запази вътрешната страна, като си върне преднината, а след това да продължи към първата си победа за Red Bull и Honda.

С отпадането на Хамилтън, Пиер Гасли вече беше трети и имаше вълнуваща битка с Льоклер за последното място на подиума, тъй като бе изпреварен в края на предпоследната обиколка. Той обаче моментално използва слипстрийма и изпревари Ferrari на Завой 1.

Юки Цунода стана 7-и след няколко близки дуела при рестарта. Той постигна най-добрия резултат в сезона си на новак. Победата на Перес беше 81-ва за Honda във Формула 1, а с 3-ото място на Пиер Гасли беше първият двоен подиум от Бахрейн миналата година. След като Red Bull и AlphaTauri взеха по един трофей, това бе и първият път, в който Honda има два отбора на подиума заедно, от Бразилия през 2019 г., когато на стълбичката бяха Верстапен и Гасли.  Резултатът е, че Red Bull увеличава преднината си в шампионата на конструкторите до 26 точки, докато AlphaTauri вече са пети в класирането, след като изпреварват Aston Martin.