До броени дни продуктът ще е наличен в сервизните центрове на марката

Honda пуска първокласен въздушен филтър за купето, способен да улови вирусни аерозоли и да предотврати изхвърлянето на жизненоспособни такива благодарение на многослойния си дизайн. За максимално предпазване новият филтър е четирислойна филтрираща система. Той е в състояние да улови над 90 % от жизнено активните вирусни аерозоли и иновативната втора стъпка е, че деактивира на 100% от хванатите живи чрез биофункционален слой, импрегниран с плодов екстракт.

Сега Honda предлага нов въздушен филтър за купето от най-висок клас, който е изключително ефективен при улавянето на широк спектър от вредни микроби, алергени, дори вируси, свързани с важни здравни проблеми, включително и рискове, асоциирани със SARS COV-2.

Филтърът на Honda бе разработен в сътрудничество с компанията Freudenberg и е наличен като оригинална резервна част за автомобилите от марката. Той е алтернатива за стандартния поленов филтър на марката. Новото предложение осигурява активна защита чрез значително намаляване на концентрацията на жизнено активни аерозоли. Това е постигнато чрез уникален многослоен дизайн, който ефективно филтрира, хваща и намалява вредните газове от околната среда, както и неорганичните и биологичните частици и аерозоли.

Еиичи Хино, президент на Honda Access Europe NV, сподели: „Като компания сме по-отговорни откогато и да било по отношение на микробите и вирусите като COVID-19. Очакваме съвсем скоро търсенето за това съвременно предпазващо от вируси решение да нарасне значително. Този първокласен въздушен филтър е чудесен пример затова с каква бързина работи Honda с доставчиците си, за да осигури продукт с реална полза, който подобрява здравето и безопасността на шофьорите и пътниците в нашите автомобили“.

Как работи филтърът на Honda

За да се понижи рискът от инфекция в купето на автомобила, основно е препоръчително да се увеличи потокът на свеж въздух, като по този начин се понижава концентрацията от аерозоли. В режим не рециркулация премахването на вируси от въздуха зависи изключително от ефективността на филтриращата система и на проветряването.

Първите два микрофибърни слоя на първокласния въздушен филтър на Honda улавя повечето ултрафини аерозоли, прахови частици и полени, докато третият слой, изработен от активен въглен, е отговорен за абсорбирането на вредните замърсявания като частици и киселинни газове. Иновативен четвърти биофункционален слой, покрит с активна субстанция от плодов екстракт, после ефективно неутрализира прихванатите аерозоли и предпазва връщането им обратно в купето. Всички тези характеристики бяха убедително доказани след поредица от тестове заедно с австрийския изследователски институт OFI.

Коронавирусите се разпространяват чрез капчици, когато заразените кихат, кашлят или дишат. Поривите на вятъра, промените в околната температура и влажността, всичко това разнася частиците във въздуха отново и точно в този момент новият филтър на Honda е в състояние да ги абсорбира.

В сравнение със стандартните продукти от този вид неговият слой за фина филтрация осигурява доказана защита срещу пренасянето на вируса. Той отделя не само малки капчици (> 5 μm), но и опасни вирусни аерозоли (капкови ядра с размер значително под 5 μm). Новият първокласен въздушен филтър за купе на Honda улавя над 90 % от заразните аерозоли. Освен това неговият иновативен втори биофункционален слой, импрегниран с екстракт от плодове, деактивира почти 100% от хванатия вирусен материал.

Вирусът SARS-CoV-2 е само най-новото попълнение от постоянния поток от вируси, непрестанно атакували човечеството в исторически план. По отношение на намаляването на риска при пътуване с моторно превозно средство първокласният въздушен филтър на Honda предлага една от най-добрата защита на пазара.

Дилърствата на Honda у нас ще доставят новия полезен продукт, който е подходящ за всички актуални модели на марката.