Тони Боу отново сложи короната на световен шампион по триал. Това стана на отминалото състезание в Чехия, където с второто си място пилотът на Repsol Honda  сложи още един трофей на световен шампион по триал във витрината си – за 2017 г. 

Тони Боу има вече общо 22 световни титли в тази дисциплина. От тях 11 са на открито и 11 на закрито. Така пилотът има абсолютна доминация в триала повече от едно десетилетие.  Така ездачът на Repsol Honda Team написа поредната страница от историята. На трасето в Соколов, Чешка република, сложи фланелката на шампиона, като стана втори. Това му бе достатъчно, за да сложи короната. Това бе доста добър резултат, след напрежението, което имаше предишната седмица.

Съотборникът на Боу в Repsol Honda Хайме Бусто, направи също отлично каране. Баскът водеше през по-голямата част от първата обиколка, като след това остана 3-и в крайното класиране, което му гарантира и 3-а позиция в шампионата. Такахиса Фуджинами също се представи добре, въпреки че бе един от първите по мокрото трасе във влажната чешка утрин. За щастие дъждът спря, въпреки че валя цяла нощ и трасето бе толкова кално, че втората обиколка се превърна в истинско предизвикателство. Фуджинами зае 5-о място.

Последният кръг е този уикенд в в Арко ди Тренто, Италия.