Honda представи петото поколение на американската версия на бестселъра CR-V. Продажбите в САЩ започват от предстоящата зима, европейската версия идва по-късно, но не можем да конкретизираме дата.

Новият   американски CR-V е придобил още по-агресивни очертания, същото важи в пълна сила и за предните фарове и за още по-раздутите калници. Колесната му база е увеличена, като цяло каросерията е станала по-атлетична, а двата ауспуха отзад му придават още по-агресивно излъчване.

Американският CR-V  2017 идва с нови двигатели и шаси. По-високите нива на оборудване включват по-мощен и високоефективен 1,5-литров 4-цилиндров силов агрегат DOHC с директно впръскване и турбокомпресор с макс. мощност 190 к.с. Американците ще се радват и на версия с 2,4-литров DOHC, i-VTEC, като и двата ще се предлагат и със CVT трансмисия с Honda G-Shift контрол.

Технологията за безопасност Honda Sensing™ става стандартна от по-ниските нива на оборудване за Северна Америка, въведен е нов аудио дисплей с Apple CarPlay™ и Android Auto™. Интериорът става още по-луксозен, купето отвътре – още по-широко купе, а пространство за краката – най-добро в класа. 

Американският CR-V ще излиза от трите завода на Honda Северна Америка – в Ийст Либърти (Охайо), Алистън (Онтарио, Канада) и за първи път – от Грийнсбърг, Индиана.

Засега на европейските пазари ще продължим да предлагаме актуалната фейслифт версия, а представянето на петото поколение за Стария свят тепърва предстои, като датата на появата неговата поява още не е уточнена.