Безкабинната структура има седалка с плаващ дизайн за пълно усещане на шофирането

Задвижва се от двигателя за MotoGP- RC213V на Honda, модифициран за движение по обществени пътища

 

Honda Project 2&4, задвижван от RC213V, който спечели Globa lDesign Project на Honda, ще направи дебют на 66-ото автомобилно изложение във Франкфурт на щанд B11 в зала Hall 9.0.

Като обобщава понятието „творческо майсторство“, Honda Project 2&4 празнува позицията на водещ световен производител на двигатели. Honda предоставя двигатели за 28 милиона души всяка година, за возила на 2 и 4 колела, енергетично оборудване, за морски и въздухоплавателни средства.

Honda Project 2&4 е един пример за непрекъснатото усилие на Honda да проектира все по-завладяващо преживяване зад волана. Проектът обединява уникалните способности на марката в мобилността на 2 и 4 колела. С участието на състезателния мотоциклетен двигател RC213V, който е променен, за да се движи по обществената пътна мрежа, Honda Project 2&4, дава свободата на мотоциклета и маневреността на автомобила.

Неговата изключителна мощност е постигната във висшия клас на мотоциклетните надпревари в света – MotoGP. Двигателят е с обем 999 куб. см, четиритактов V4 и отговаря на ръководната философия на Honda – The Power of Dreams (Силата на мечтите), която е вдъхновение за иновации и оригиналност. Мощността на мотора е 215 к.с при 13000 об/мин. и въртящ момент от над 118Нм при 10500 об/мин. Трансмисията е с 6-степенна DCT скоростна кутия.

 

Вдъхновен от глобалната креативност на един Team Honda

Над 80 дизайнери и творци участват във вътрешната надпревара Global Design Project, която е част от инициативата на Honda да вдъхновява творчеството на един Team Honda. Целта на ежегодния конкурс между дизайнерските студия на Honda е да предизвика членовете на екипите по проектите да споделят една цел и да постигат високи цели.

Honda Project 2&4 е пример за това, което стимулира предизвикателството и то може да се генерира благодарение на различните качества на всеки участник. Замислен като мотоциклет от дизайнерското студио на Honda в Асака и проектиран в сътрудничество с автомобилния дизайн студио във Вако, Honda Project 2&4 има за цел да създаде интензивно шофиране, което комбинира най-вълнуващите елементи на каране на мотоциклет с най-ангажиращите характеристики на шофирането на кола. Резултатът показва не само творчеството в дизайнерските студия на Honda, но и очакванията за бъдещето на мобилността. 

 

Замислен за отдаване на трепета от шофирането

Като се оповава на състезателното наследство на Honda, дизайна на тялото и позицията на двигателя са вдъхновени от легендарната Honda RA272 от 1965 г. Структурата разкрива основната рама и функционалните части на колата, което е характерно обикновено за мотоциклетите. Дължината е 3040 мм, широчината 1820 мм, а височината 995 мм. Като резултат теглото от 405 кг се отдава на действието и силата на мощния средноразположен двигател, който заедно с ниския център на тежестта гарантира изключително ниво на чувствителност и устойчивост.

Вълнуващото усещане, създадено от отворения кокпит, е подобрено значително от мястото на водача, което е точно над пътя. Дизайнът „плаваща седалка“ поставя водача най-близо до действието, което трябва да извърши. То е белязано от свободата на мотоциклета и от потапяне в предоставената от Honda Project 2&4 екстремна производителност при 14 000 об/мин. в червената линия е уникално инженерно достижение.