Honda ще разкрие Civic Tourer “Active Life Concept” на автомобилното изложение във Франкфурт. Тази концепция подчертава водещото товарно пространство и гъвкавост на автомобила в С-сегмента.

Концептуалната студия показва, че стил и пространство могат да вървят ръка за ръка, а цветовете на колата допълнително подобряват елегантния спортен екстериор и интериор. Нещо повече – демонстрира пригодността на концепцията за активен начин на живот и за нуждите на своите клиенти.
Като използва уникалното централно разположение на резервоара, Civic Tourer Active Life Concept постига пълно използване на неговите 1668 литра багажно пространство и ниска височина на товарене. Характеристиките включват възможността за гъвкаво товарене на багажника, в който могат да се транспортират два велосипеда. Има и други аксесоари, като вградена интегрирана въздушна помпа, голяма светлина, разположена на вратата на багажника, изтеглящ се сенник на капака и отваряща се пейка на пода на багажника на автомобила. Концепцията е идеално средство за използване от любителите на колоезденето. Допълнителните аксесоари включват набор от инструменти, държач за бутилка, резервоар за вода и държатели за предните колела на велосипедите, като всички са интегрирани в рамките на багажника на странична облицовка. Други умни решения за съхранение на багаж включват специален багажник с аеродинамична форма на покрива, предназначени за настаняване на основните аксесоари за колоездене като например обувки и каски.

Динамичният интериорен стил на Civic Tourer Active Life Concept отразява спортния и активен начин на живот на клиента. Комбинацията на серийната синя боя със сребърен металик на покрива, която подчертава линията му, допълва елегантния стил и аеродинамичен дизайн на Civic Tourer. Новите 18-инчови алуминиеви джанти и къстъм дизайн на задната броня допълнително подсилват спортните характеристики на Civic Tourer.

Интериорът разполага с персонализиране на волана и скоростния лост, които имат сини шевове, заедно със спортната черна тапицерия на покрива, която се използва в Civic Sport и Civic Type R. Предните седалки съчетават велур с кожа и разполагат с карбонова лента със сини орнаменти.

Естествено, това пространство търси ефективност и с новия двигател i-DTEC от серията Earth Dreams Technology на Honda. Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC направи нов рекорд на Гинес за икономично изразходване на гориво. През юни за 25 дни автомобилът обиколи 24 страни от Европейския съюз, като постигна среден разход от 2.82 л на 100 км, изминавайки 13 498 км. Автомоиблът Civic Tourer 1.6 i-DTEC, който мина и през България, заедно със Civic Tourer Active Life Concept, също може да се види на щанда на Honda във Франкфурт.