Енеа Бастианини спечели първата Гран При в кариерата си. Той финишира пред Мигел Оливейра и Николо Антонели на домашната си писта в Мизано Марко Симончели в най-малкия клас Moto3. Лидерът в шампионата Дани Кент стана 6-и.

Пилотът на GresiniRacingTeam Moto3 Бастианини с Honda спечели първата си победа в най-малкия клас след сериозна битката в 31-ия си старт. Това бе домашната Гран При на Енеа, който намали разликата в класирането с Дани Кент, също с Honda, на 55 т., като до края на шампионата остават 5 старта.

Италианецът бе в лидерската група от 5 мотоциклета, като лидерите се сменяха няколко пъти. На последната обиколка Бастианини направи перфектна атака на 11-ия завой и излезе начело, за да спечели първата победа в кариерата си с 0.037 сек. пред Мигел Оливейра. За португалеца това е 4-и подиум за сезона и най-добър резултат след като спечели първото място в Ассен и ознаменува подписването на новия си договор с Leopard Racing за Moto2 догодина. Трети стана пилотът на Ongetta-Rivacold Антонели с Honda, който остана на 0.345, въпреки че катастрофира в събота. Той спечели третия си подиум за сезона.

Четвърти стана Романо Фенати (на 0.584 сек.) за екипа на SKY RacingTeam VR46. Съотборникът на Оливейра – Брад Биндер бе само на 0.637 сек. от лидерската група. Лидерът в шампионата от LeopardRacing Дани Кент финишира на 8,000 сек. след лидерите. Той бе в лидерската група, но направи грешка на 6-ия завой и излезе от пистата, а когато се върна на пистата бе изгубил доста време.