В кралската класа на мотокроса – MXGP, двамата пилоти на Team HRC – Готие Полен и Евгений Бобришев завършиха на 2-о и 3-о място. В последния старт в САЩ нито един от тях не можа да стъпи на подиума, но французинът е със сребърния, а руснакът с бронзовия медали за сезона.

Заводският пилот на Honda CRF450RW Полен спечели 5 манша през сезона, Борбишев спечели две квалификации, а дуетът взе общо 9 подиума през тази година. С второ и трето място в едва втората си година, изцяло заводския отбор HRC постигна успех в световния шампионат MXGP, с европейската титла в клас МХ250 и световната титла в MX2 със заводския CRF250RW, сезон 2015 в мотокроса бе много силен за Honda.

Роджър Харви – шеф на тима: "Ние със сигурност не можем да се оплачем с 2-ото и 3-ото място в света и със спечелената от Тим световна титла в MX2. Това бе страхотна година заTeamHRC и за Honda. Бих искал да поздравя Тим и екипа на HondaGariboldi за фантастичния сезон на заводските машини 250, състезаващи се под флага на HRC в MX2. Последният уикенд не беше от най-добрите, но важното е, че сме втори и трети в първенството и съм много доволен от това. Сега имаме ясна цел за следващата година – да сме с едно място напред."

Готие Полен: „Страхотно е да сложа край на сезона с второто място с Honda. Той бе тежък сезон,  с много възходи и падения, с победа във Валкенсвард,  но и с лошите моменти и травмата в коляното ми. Към края на сезона се опитах да натисна, въпреки контузеното коляно, но в мотокроса е трудно да секара с травми. Сега се концентрираме върху Мотокроса на нациите, а след това започвам възстановяване, за да се върна 100% във форма през следващия сезон. Искам да благодаря на Honda и HRC, на всички мои партньори за този сезон и за упоритата работа. "

Евгений Бобришев: "Чувствам се страхотно след този сезон. Сложих си цел пред мен преди шампионата и я преследвах. Затова съм доволен, че успях да я постигна. Беше наистина важно за мен да съм здрав и е страхотно, че спечелих 3-ото място. Ако си спомняте руските легенди като Кавинов преди 36 години, когато той бе на трето място, така сега аз запълних тази празнина и направих същото.  Има много хора в Русия, които знаят историята на този спорт и са наистина щастливи, че един руснак го е направил отново. Това е странно чувство. Когато си получавах медала, за мен бе трудно да го повярвам. Винаги съм знаел, че мога да го направя, защото скоростта ми бе за челната тройка. В Мексико, когато аз си осигурих това място, си помислих: „Уау, та аз съм 3-и!“ Достави ми голямо удоволствие.“