Инвестиции в нови модели и производствени мощности са ключови за намеренията на Honda да достигне до продажбата на 200000 броя автомобили годишно в Европа

Следващата генерация Civic ще бъде представена в началото на 2017 г. с варианта с 5 врати, който ще се произвежда в завода в Обединеното кралство – Honda UK Manufacturing (HUM)

HUM получава €270 милиона нови инвестиции

Напълно освежената гама за 2015 г., нови модели и значителни инвестиции в производствената база във Великобритания  – това е основата, на която Honda стъпва, за да достигне ниво на продажбите в Европа до 200000 броя годишно. Филип Рос, старши вицепрезидент на Honda MotorEurope, обяви това на пресконференция по време на автосалона във Франкфурт.

Г-н Рос очерта плановете за производство на серия от нови модели, показани през 2015 г. Представянето на изцяло новите HR-V и Jazz, на вълнуващия мощен и бърз хечбек Civic Type R, както и на освежените и подобрени Civic и CR-V, дават на Honda една от най-младите продуктови гами в бранша. Положителните отзиви на клиенти и медии даде нов тласък на марката в Европа. Филип Рос казва: "Ние сме уверени, че тази гама ще задоволи и зарадва нашите съществуващи клиенти, а също ще доведе и много други. Богатата гама и качеството на нашите продукти разширява периметъра на Honda към все по-широк кръг хора.“

Фокусът върху ангажиментите на Honda ще разшири границите си през следващата година, с началото на производството на изцяло новия NSX – хибриден суперавтомобил с най-съвременни технологични постижения, който символизира смелия дух на Honda.

Рос обяви 10-ата генерация на Civic, която ще бъде представена в Европа през 2017 г., чиито вариант с 5 врати ще се произвежда само в завода на Honda в Суиндън (HUM). За да подготви този нов модел, Honda инвестира €270 милиона в нови технологии и процеси, с което общите инвестиции в обекта стават 3 милиарда евро от 1985 г. насам.