Словенският пилот Тим Гайсер от екипа на Honda Gariboldi спечели световната титла в клас МХ2. Това стана на последния кръг от шампионата на планетата по мотокрос на трасето в Глен Хелън в САЩ.

Преди повече от 10 години името на Тим Гайсер се чу в Европа, след като словенецът завърши 3-и в европейския шампионат в клас 65 куб. см. Тогава Тим бе само на 7 години – роден е на 8 септември 1996 г. През 2007 г. Гайсер спечели първата си европейска титла в този шампионат и премина в клас 85 куб. см и само след година с по-големия мотоциклет – през 2009-а, той спечели титлата на Европа и в МХ85. През 2010 г.  той продължава изкачването си към върха, като превзема европейските шампионати и дебютира във висшата аматьорска серия EMX125. Гайсер веднага се качва на гребена на вълната при 125-кубиковите, като на следващата година е втори, а през 2012 г. печели европейската корона в EMX125 и става световен шампион на ФИМ за юноши в клас 125 куб. см.

През 2013 г. Гайсер прави дебют в слетовния шампионат на ФИМ в клас MX2, а най-добрият му резултат е 11-и в Германия. След като не кара в няколко състезания завършва 20-и. През 2014 г. Гайсер вече е в екипа на Honda Gariboldi и с помощта на отбора става веднага звезда с 9 финала. Той завършва 5-и шампионата и приковава внимание към себе си.

В началото на тазгодишния шампионат той не бе особено силен, но с връщането на кервана в Европа спечели първата си победа в MX2 и триумф в Гран При на Трентино. След няколко кръга той не стартира във Великобритания, което го прати на 8-а позиция, на 139 т. от лидера. Но още на следващата седмица във Виларсюр Еко във Франция се върна на второто място в Гран При.

След това обаче Гасер направи блестяща серия от три победи, което го изстреля на второ място във временното класиране на шампионата. След победата му в Швеция, нещата за 18-годишния тогава пилот започнаха да се сриват, но дойдоха последните 4 кръга, в които Гайсер бе неудържим, спечели в Ассен, Холандия и щурмува титлата, за да я грабне в последния кръг.

В този клас българският пилот Петър Петров спечели две 11-и места в Глен Хелън и завърши шампионата на 10-а позиция.