Honda Civic WTCC завърши успешно първия кръг от шампионата на ФИА за туристически автомобили WTCC. На пистата Пол Рикар във Франция отборът постигна победа и двоен подиум.

В първото състезание Роб Хъф стана победител в дебюта си като пилот на заводския тим на Honda. Той спечели първата си победа, след като поведе пред стартиралия от първа позиция Хуго Валенте. Това бе 28-и успех на британския пилот. Другите двама пилоти с Honda също се класираха добре. Норберт Михелиц стана 3-и, а Монтейро – 4-и. 

Във втория старт пилотът на екипа Castrol Honda World Touring Car – Монтейро, спечели второ място, а 3-и стана Норберт Михелиц. Така заедно с първото място на Хъф, Honda поведе в шампионата на производителите. Тиаго стартира втори, но изостана с една позиция при старта. След това отново стана втори. В същото време Михелиц тръгна в атака от 6-о място и стигна до 4-а позиция, изпревари Иван Мюлер на половината дистанция, за да оформи двойния подиум. Така Монтейро е втори в шампионата на пилотите с 34 т., 3-и е Хъф с 33, а след него е Михелиц с 30.

Победителят от първата надпревара Роб Хъф излезе извън пистата на първия завой, а след това бе наказан. Това отпрати Роб от 9-и – последен, но шампионът за 2012 г. в WTCC, въпреки разбитата си кола, спечели 10 места за 16 обиколки и финишира 6-и. Хъф спечели наградата на TAG Heuer за най-бърза обиколка за уикенда. Следващият кръг е в Словакия на 16-17 април.