Словенският пилот Тим Гайсер с Honda спечели Гран При на Аржентина – 4-и кръг от световния шампионат по мотокрос в големи клас MXGP. В клас МХ2 българският пилот Петър Петров завърши 5-и, а победата спечели Джефри Херлингс.

Това е втората победа на Гайсер за сезона след първия старт за сезона в Катар. Там Тим Гайсер спечели и двата манша. Тук в първия най-бърз бе германецът Mакс Нагъл, следван от Антонио Кайроли и Тим Гайсер с Honda. Четвърти стана заводският пилот на Honda Евгений Бобришев. Във втория манш обаче Гайсер бе неудържим и победи, което му осигури и крайната победа в Гран При на Аржентина. След него финишираха Кайроли и лидерът в класирането на световния шампионат Ромен Февър. На подиума асистенти на Гайсер бяха Кайроли и Нагъл. Лидер в класирането е Ромен Февър със 172 т., следван от Тим Гайсер – 169 т., а трети е Кайроли със 144 т.

В първия манш в MX2 Петров се представи отлично и стана 6-и. Победата спечели Джефри Херлингс, следван от Макс Ансти и Александър Тонков. Във втория манш Петров бе по-назад в класирането – 8-и. Победата отново бе за Херлингс, който от началото на сезона има 100% успеваемост и е лидер в класирането с пълен актив от 200 т. от 200 възможни.