Дани Педроса ще претърпи трета операция на дясната ръка, съобщи тимът му Repsol Honda. Хирургическата интервенция ще бъде направена днес в Мадрид. Пилотът се надява, че това решение е възможно най-доброто в дългосрочен план, след като проблеми с ръката повлияха сериозно на представянето му в първия кръг от шампионата в MotoGP за Гран При на Катар.

„С лекарите стигнахме до извода, че това е единствената ми възможност. Операцията ще е в петък, като ще бъде използвана специална техника за затваряне на раната в опит да се предотврати по-нататъшна поява на проблема. Надявам се всичко да премине успешно. Искам да благодаря на феновете си за подкрепата им, както и специално на Honda, Repsol, Red Bull и всички спонсори за разбирането им.”, заяви Педроса.

Дани опита да намери решение на проблема с ръката през зимата, като тогава лекарският съвет бе да не се оперира. По време на предсезонните тестове изглеждаше като че ли ситуацията е овладяна, но след това болките се появиха отново по време на първия състезателен уикенд.Педроса се класира шести в Катар. Той се върна в Испания в началото на седмицата, след което се срещна със специалисти в Барселона и Мадрид. Този път препоръката бе да се оперира колкото се може по-скоро. Манипулацията ще бъде извършена от доктор Анхел Виламор.

Очаква се възстановяването на Педроса да продължи между четири и шест седмици. Това означава, че той със сигурност пропуска надпреварите в Остин (САЩ) и Аржентина. На негово място ще кара тест пилотът на HRC Хироши Аояма.