Honda Aircraft Company обяви, че самолетът HondaJet започва световно турне в края на април, като първите изяви на лекия самолет ще са Япония и Европа. HondaJet ще измине над 26000 морски мили по време на своята обиколка и ще посети повече от 13 страни по своя маршрут.

Световното турне на HondaJet е почит към предизвикателството на Honda да внесе нещо ново в бизнес авиацията – казва президента и СЕО на Honda Aircraft Company Мишимаса Фуджино. – Ние сме развълнувани да представим HondaJet в Япония и Европа за първи път. Като част от това специално турне, ще направим демонстрационни полети, за да покажем какво е направила Honda чрез силата на мечтите.“

HondaJet ще има публичен дебют в Япония от 25 април до 5 май 2015 г.

Световното турне на HondaJet официално ще започне от Япония, като самолетът ще се представи на няколко летища, включително на международното Нарита. Honda Aircraft Company ще представи самолета пред публика на специално събитие от събота, 25 април до вторник, 5 май. Тези представяния ще бъдат за статично разглеждане, а също и с демонстративни полети.

Европейският дебют на HondaJet ще бъде на EBACE 2015

HondaJet ще прелети от Япония до Европа за 15-ото годишно европейско изложение на авиационния бизнес (ЕВАСЕ) в Женева от 19 до 21 май. За първи път HondaJet ще бъде изложен като част от представянето на Honda Aircraft Company на най-голямото европейско бизнес изложение във въздухоплаването.

„Ние сме развълнувани да покажем HondaJet на EBACE и да покажем своите възможности за успешно представяне в Европа – казва Фуджино. – За HondaJet има голям интерес в този регион заради, неговата скорост, ефективност и дължина на полет, с което има възможност да се свързват най-големите градове на Европа и Обединеното кралство.“

Honda Aircraft планира да направи сциални демонстрационни турове с дилърите на  HondaJet в Европа след EBACE. Демострационните полети ще бъдат между големите градове в 6 страни, включително Швейцария (Женева),  Великобритания (Фарнбъро и Бирмингам); Белгия (Антверп); Франция (Париж); Германия (Мюнхен и Хамбург) и Полша (Варшава).

HondaJet в момента се предлага за продажба в Северна Америщка и Европа в мрежата от дилъри. За повече информация за HondaJet можете да посетите сайта www.HondaJet.com.