За да отпразнува представянето на новия Honda Civic Type R на тазгодишния автосалон в Женева, феновете и собствениците на Civic Type R са поканени да присъстват на състезателния уикенд на прочутата писта Нюрбургринг в Германия. На това трасе новият Type R наскоро направи рекорд за обиколка на автомобил хечбек с предно задвижване.

Honda предлага на феновете и собствениците на Type R да присъстват на историческото 24-часово състезание ADAC Zurich от 15 до 17 май, което включва за първи път и кръг от световния шампионат за туристически автомобили WTCC на ФИА, като част от 24-часовия уикенд. Надпреварата ще бъде на легендарната 25-километрова Нордшлайфе, комбинирана с пистата за Гран При. Там феновете ще могат да видят пилотите на Team Castrol Honda – Габриеле Таркини и Тиаго Монтейро, които ще се състезават за победата на едно от най-великите трасета на света.

Това събитие ще даде възможност на феновете на Type R да си купят тридневен пакет за 175 евро на човек, който включва VIP входен билет за състезанието с достъп до падока, настаняване в сувенирна палатка в къмпинг, храна и напитки по време на уикенда, естествено запознанство с новия Civic Type R, обиколка на бокса на отбора, както и възможност за лична среща с пилотите на специална сесия, на които ще могат да отговарят на въпроси на феновете. Няколко щастливци ще могат да следват своите герои – пилотите в една обиколка на пистата с техния Civic, преди да е започнало 24-часовото състезание. 
За повече информация, или за закупуване на тридневно пакет, влезте в www.typeR-nurburgring.honda-experience.com. Регистрацията е вече открита.