Днес новият СЕО на Honda Motor Company Такахиро Хачиго разкри визията си за бъдещето на компанията. Той каза, че Team Honda ще преследват две основни неща:

  1. Напредък на 6-те оперативни региона от глобалната структура.
  2. Непрекъснато развитие на предизвикателните и уникални продукти на Honda, които да се доставят на клиентите от цял ​​свят.

За да се покаже развитието на структурата на шестте региона, оперативните функции на глобалните централи ще бъдат подобрени, за да се насърчават взаимно допълващите се междурегионални връзки. Така например, всички нови Civic Type R, произведени в Европа, от есента ще се изнасят за Япония, както и следващото поколение Civic с 5 врати, който също ще бъде доставен от Европа към други региони. В тази връзка, следващото поколение CR-V ще бъдат доставени от Канада в Европа.

Honda започва този месец производство на Honda Accord в Нигерия, с годишно производсво от 1000 броя. За първи път Honda произвежда автомобили в Африка.

Хачиго заяви: „Honda ще продължи да се ангажира със създаването на „предизвикателни продукти“, уникални за Honda." В това влиза новият ангажимент на Honda да започне продажби в Япония на следващо поколение на FCX Clarity, преди края на текущата фискална година, която приключва 31 март 2016 г. В допълнение, Honda ще развива следващото поколение продукти за мобилност с електроенергия, като основна технология."

В областта на мотоциклетите моделът CRF1000L, познат също като Africa Twin, се предвижда да бъде представен на европейския пазар в края на 2015 г. Това е „предизвикателен продукт“, уникален за Honda.

Освен това Honda ще продължи да работи по развитието на устройството Walking Assist Device, което помага на хора с проблеми в движението на краката. Хачиго обяви, че се стреми да комерсиализира този продукт до края на тази година.

Накрая, под ръководството на Хачиго, Honda ще реализира 30-годишната си мечта за мобилност в небето, като достави на клиентите уникалния двигател за джет Honda HF120 и новият лек бизнес самолет HondaJet с революционните двигатели над крилото