HME разпространи официалните параметри на изцяло новото поколение на емблематичната „бегачка“ Civic Type R. Първият доставки на новия модел, показан по-рано тази година, ще бъдат факт през януари 2023 г.
Двулитровият четицилиндров VTEC Turbo двигател на Honda Civic Type R е комбиниран с 6-степенна механична предавателна кутия. Максималната мощност е от 329 к.с. при 6500/мин. Максималният въртящ момент на агрегата от 420 Нм е наличен в диапазона 2500-400/мин.
Honda Civic Type R 2023 ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди, а максималната скорост на движение е 275 км/ч.
Новата генерация на спортната кола е налична в четири основни цвята – Rallye Red, Racing Blue, Crystal Black и Sonic Grey Pearls.

Водачът ще може да разчита на три основни режима на работа – Comfort, Sport и +R, а също и на изцяло нов с възможност за персонализация Individual Mode. Има възможност и на записи от бордовата Honda LogR система.

С основни габарити 4594 мм дължина, 1890 мм ширина и 1401 мм височина, новият Civic Type R е с 13 мм по-нисък, 15 мм по-широк от предходната си генерация. В оборудването са включени и уникални 19-цолови матово черни алуминиеви джанти, комбинирани със специално разработени за модела гуми Michelin Pilot Sport 4S 265/30R.

Новият Honda Civic Type R e оборудване със системи за повишаване на безопасността Honda SENSING. Включена е и система за предупреждение при опасност от удар с автоматично задействане на спирачките, асистент за спазване на пътното платно, адаптивен автопилот, разпознаване на пътните знаци и други.