Страхотен успех постигнаха пилотите на Honda в световния шампионат по мотокрос за Гран При на Германия. На трасето в Тойшентал в малкия клас МХ2 победата спечели Тим Гайсер (Словения) с Honda, а в кралския MXGP първи стана Готие Полен.

В оспорваната в битка в клас МХ2 Гайсер спечели убедително първия манш. Той влезе 3-и в първия завой, но не се отдели от челната група и на 23-ата минута изпревари лидера Александър Тонков, а след това издържа на натиска на световния шампион Жорди Тиксие. В този манш българският пилот Петър Петров завърши четвърти.

Във втората надпревара Гайсер стартира добре, но в първия завой изостана 5-и. След това обаче започна да наваксва и завърши втори, след Макс Ансти. Така Тим Гайсер и Honda Gariboldi Racing направи още един фантастичен уикенд, спечели третата си победа и втора поредна, която го отпрати на второ място във временното класиране на световния шампионат с 298 т. Първи е Джефри Херлингс с 398 т.

В кралския клас MXGP заводският пилот на Honda – Готие Полен, се класира втори, след сънародника си от Франция Ромен Февър. В първи манш той и съотборникът му от HRC Евгений Бобришев заеха съответно втори и трето място в класирането след Февър. Двамата направиха добър старт и в първия завой влязоха 4-и и 5-и. След няколко завоя Боби, както наричат Бобришев, стана 3-и, а в края на състезанието започна да преследва Февър и финишира на 2,2 сек. от него, а Полен бе на 1,4 сек. – 3-и. За първи път двамата пилоти на Team HRC завършват сред първите трима в един манш на MXGP.

Във втория манш Полен бе по-бърз и го спечели. Това е третата му победа за сезона с CRF450RW. Бобришев катастрофира на първия завой и стана последен, но със страхотен рейд стигна до 7-о място. Така Полен остана само на точка от Февър в Гран При на Германия, а във временното класиране Полен и Бобришев станаха съответно 4-и и 5-и.