Решението на Honda да се върне към старото шаси от 2014 г. този уикенд в Холандия на пистата Ассен е надежда на отбора за по-добро предсатвяне. Марк Маркес също вижда в това искрата, която ще го върне в играта. Сегашното шаси прави мотоциклета бърз, но доказателството за трудностите, които изпитва Марк с него, са трите нули.

Преминаванeто към старата рама бе след тестовете на пистата Каталуня. Дъждът, който валя на пистата, попречи на работата на екипа. Така от Honda не можаха да получат отговор какви са причините и да оправят проблемите с шасито.

Маркес казва: „Знаем, че времето може да бъде нестабилно и в Ассен, но аз пробвах шасито за 2014 г. в Монтмело. То бе добро и аз ще го използвам тук и чувството е повече или по-малко същото, каквото имах миналата година. Сега мисля, че ще направя по-малко грешки и ще има по-малък риск. С тазгодишното шаси ние сме в състояние да бъдем много по-бързи в една обиколка, но по време на състезанието е трудно да задържим темпото и да бъдем последователни. Само една малка грешка води до катастрофа. Мисля, че ние сме все по-близо до решение, до постигането на това доверие и чувство, което имах миналата година. Това не значи, че с намирането на едно решение всичко ще приключи и ще проработи. Мисля, че трябва да продължим по този начин, защото с всяко състезание се чувствам по-добре. В Муджело и Монтмело работихме усилено и сега имаме база. Трябва обаче да свършим много неща, защото пилотите на Yamaha са много силни. Знаем, че ще бъде трудно да ги победим тук, но ние ще се опитаме да бъдем още по-близо отново в Германия."