Двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стонър, представи новия шлем X-802RR Carbon Fitting на Nolan. Той е разработен в сътрудничество с всичките 37 пилоти на Nolan.

Кейси Стонър ще се върне на пистата на 26 юли за състезанието „8 часа на Сузука“ в екипа на Honda. За да отбележи това историческо събитие, той ще бъде със състезателната каска X-802RR Carbon Fitting. Това е най-новият и създаден по най-високите технологии шлем на Nolan. Той бе представен на спеицална пресконференция.
Председателят на Nolangroup Алберто Вергани изрази гордостта си от това: „Когато Стоунър е тук с нас, е истинска привилегия, защото той рядко идва в Европа. Ние вярвахме в него от самото начало и винаги ще бъдем до него. И за мен е удоволствие да обявим днес, че той отново ще се състезава в Япония, тъй като това е много важен пазар за нас. Кейси ще бъде с новия X-802RR Carbon Fitting. Шлемът е разработен от нашия състезателен отдел, като принос за създаването му имат нашите 37 пилота, които са го тествали в три различни първенства, но за Кейси това ще бъде първият окончателно завършен шлем! Той ще бъде точно като за нашите клиенти, които ще могат да го купят от януари 2016 г.“
Самият Кейси коментира: „Винаги съм ценял качеството на марката Nolan и професионализма на състезателния отдел. Затова съм щастлив, че ще използвам новата каска и с нетърпение очаквам да го направя. Тя е със специална графика само за мен, за да се отбележим този повод.“

В тази версия, класическото кенгуру, символ на родината му, е с по-остри и по-решителни линии, което представлява желанието на шампиона да се върне на пистата. Класическите червени, сини и бели цветове, които Стоунър винаги е носил, съчетават древни аборигенски символи, което е друга връзка с Австралия.

Новият X-802RR Carbon Fitting е с нова вътрешна комфортна подплата с влакна от активен въглен. Тя предлага на ездача висока работоспособност, тъй като ограничава мускулните контракции, болки и умора, като същевременно подобрява притока на кръв. Антистатичните и дисипативните качества на активния въглен ще спомогнат за контролиране на статичното електричество, чрез абсорбиране и разпръскване електрически заряди, като ги ограничи от изхвърляне от организма. Ползите ще са очевидни за всички мотоциклетисти благодарение на дишащата и регулираща температурата тъкан, която подобрява по-бързата дисперсия и премахва изпаренията на влага и пот, като поддържа постоянна температура. Нещо повече, това е 100% натурална тъкан, без химикали, бактериостатична, като дава защита на кожата от бактерии и замърсители по този начин намалява риска от алергии.