Алекс Палу стартира от първа позиция и с плавния си стил на шофиране, успя да триумфира на едно от най-трудните трасета в сериите  Indycar по улиците на Детройт. Испанецът Палу (Ridgeline Lubricants Honda) на Chip Ganassi Racing запази лидерството по време на два късни рестарта и победи Уил Пауър на финала с 1.1843 секунди.

Това беше шеста победа в кариерата за шампиона от сезон 2021 Палу насам и втората му в последните три състезания през този. С кола, задвижвана от Honda, той спечели и GMR Grand Prix на 13 май в пистовата версия на трасето Indianapolis Motor Speedway.

Феликс Розенквист завърши трети и това е неговият най-добр резултат за сезона. Той се пребори със съотборника си Александър Роси по време на оспорван дуел в последните обиколки на временната улична писта с девет завоя и дължина 1,7 мили (2,74 км). Шесткратният шампион от сериите Скот Диксън (PNC Bank Chip Ganassi Racing Honda) завърши четвърти, като постави две коли CGR с двигатели на Honda в първите четири. Роси завърши челната петица.

Следващото издание на състезанието от сериите е на Роуд Америка, на 18 юни в Елкхарт Лейк, Уисконсин.