Honda HR-V триумфира в конкурса и спечели наградата за автомобили за теглене – Tow Car Awards 2016. С двигателя 1.6 i-DTEC SE автомобилът се наложи с победата в клас до 1400 кг тегло.

Организиран и оценявани от експерти от Practical Caravan, What Car? и Клуба по къмпинг и караванинг, общо 41 коил взеха участие в 10-ото издание на Tow Car Awards. От 2006 г., както се организира конкурса, са тествани повече от 440 коли.

Най-новият популярен кросоувър на Honda излезе на пазара миналото лято след дълга пауза. Той се оказа толкова популярен в търговската мрежа на Honda, че компанията не може да насмогне на търсенето. Оригинално представен през 1999 г., първата генерация на HR-V бе пионер в сегмента на малките кросоувъри. Автомобилът е с двигател 1.6 i-DTEC SE, и тегло от 1399 кг, като има максимално тегло на теглене 1400 кг. Той е със стандартна система за спиране Сity brake active, електрически стъкла и огледала, типичните за  Honda системи на седалките Magic Seats и паркинг сендори отпред и отзад.