Популярният нов SUV на Honda – HR-V, спечели още една престижна награда – Нова кола на годината (New Car of the Year), която е част от наградите на списанието AM.

За да се спечели престижната награда Нова кола на годината, гласуват онлайн читателите на AM през целия февруари. Победителят трябва да има изключителни качества, впечатляващи динамични характеристики и да е предназначен за максимален брой хора.

HR-V бе показан за първи път по време на автомобилното изложение в Париж през октомври 2014 г. С  HR-V компанията Honda навлиза в бързо развиващия се сегмент на малките SUV-ове в Европа. Автомобилът е в продажба от средата на миналото лято. Той е с централно разположен резервоар за гориво, като така се открива максимален простор в купето и се постига уникален външен дизайн, който напомняна купе, с остри, динамични линии в горната и долната част на тялото.

Стефан Бриърс, главен редактор на списание AM, коментира: „Това бе важна премиера за марката през 2015 г., с която Honda се върна в бързо развиващия се сегмент на пазара. Сега читателите на AM избраха за победител HR-V, благодарение на външния вид, приличащ на купе, на впечатляващата практичност, ефективни двигатели и добри цени. Въпреки че предлагането е ограничено, този автомобил ще направи чудеса при своите дилъри и ще привлича клиенти от други марки.“

Филип Кросман, управляващ директор на Honda UK добави: „Това е фантастично признание за новия HR-V, което показва колко популярен и харесван е при дилърите и клиентите. 16 години след като оригиналният HR-V бе представен, стартира нашето завръщане в сегмента на кросовърите, където бяхме пионери с първото поколение, което бе успешен и търсен модел в нашата мрежа."