Изцяло новият компактен SUV HR-V e:HEV на Honda, турър мотоциклета NT1100, адвенчър скутерът ADV350 и генераторът EU32i си осигуриха наградата Red Dot за „Продуктов дизайн 2022“. За първи път в историята си Honda получи наградата във всички продуктови гами – мотоциклети, автомобили и силови продукти. Това силно желано отличие се дава само на продукти, които се отличават с качество на дизайна и иновации.

Съвременният стил на HR-V отразява „безшумната“, елегантна посока на дизайна на други скорошни модели на Honda, която беше призната чрез поредица от международни награди през последните години. В надпреварите  Red Dot 2021, Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV и макси-скутерът Forza 750 спечелиха в категорията продуктов дизайн, докато Honda e си осигури наградата „Най-добър от най-добрите“ миналата година. Той беше признат заедно със супер спортния мотоциклет Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, който стана първият мотоциклет на Honda, спечелил награда Red Dot.

Етикетът Red Dot Winner се утвърди в международен план като един от най-търсените знаци за качество при продуктовия дизайн. Годишните награди се определят от група от 50 международни експерти, които тестват, оценяват и обсъждат всяка заявка. Критериите за оценяване се променят и адаптират всяка година, за да отразяват най-новите технически, социални, икономически и екологични изисквания.

„Щастливи сме да получим наградата Red Dot Product Design във всички продуктови гами на Honda, мотоциклети, автомобили и електрически продукти за първи път“, каза Тошинобу Минами, главен оперативен директор на Центъра за дизайн на Honda R&D Co. Ltd., „Ние вярваме, че това е резултат от реализирането на желанието на Honda да „служи на хората с технологии, идеи и дизайн чрез нашите продукти“. Това е ключов принцип от основаването на компанията. Ще продължим да поемаме предизвикателства, за да доставяме „изненади и вълнение“ на нашите клиенти.“

Когато проектираха и разработваха най-новото поколение HR-V, инженерите на Honda напълно преосмислиха популярния компактен SUV от самото начало. Изследванията на Honda установиха, че съвременните потребители избират продукти не само на базата на компетентно представяне или привлекателна естетика. Изборът пада и върху това как този продукт се интегрира в живота им и дали отговаря на техните индивидуални изисквания.

 

В резултат на това новото поколение HR-V има съвременна каросерия на SUV купе, която постига желана комбинация от първокласен и динамичен дизайн и изключителна ефективност на пространството. Както интериорът, така и екстериорът въплъщават новата проста, изчистена и модерна философия на Honda. Тя вече се наблюдава в последните нови модели, които успешно разширяват репутацията на марката за качество, функционалност и практичност.

 

Представен през октомври 2021 г., NT1100 въведе нова ера при турингите . Той е удобен, пъргав и изключително приятен мотоциклет. Стилът на NT1100 черпи от богатото наследство на Honda от турърите, като  цели да привлече както утвърдени ездачи, така и ново поколение, търсещо традиционните ценности на туръра за комфорт и практичност, без явни приключенски вид и усещане.

Мотоциклетът е създаден в италианския R&D център на Honda в Рим от Маурицио Карбонара (също отговорен за изключително популярните CRF1100L Africa Twin и X-ADV на Honda) с водещия принцип на „проактивен комфорт“. Неговите изчистени, елегантни линии се допълват от усещане за лекота благодарение на повишената височина и характера, които силно загатват за ново ниво на удоволствие от карането за мотоциклет, фокусиран върху пътуването.

Другият носител на наградата на Honda с две колела, ADV350 „приключенски скутер“, черпи вярно от външния вид и усещането на 750-кубиковият X-ADV.- Той бързо беше наречен „първият двуколесен SUV“ при представянето си през 2017 г. благодарение на здравината си, ъглови дизайнерски линии, множеството повърхности, висок просвет, окачване с дълъг ход и практичност като скутер. ADV350 носи този иновативен облик на пазара на скутери със среден капацитет под банера на „Ново градско приключение“. Ориентираният към офроуд външен вид е съчетан с истинската способност да се справя с най-грубия асфалт, благодарение на уникалното в своя клас оригинално окачване на мотоциклет.

Завършването на наградената гама е наскоро пуснатият генератор EU32i. Той предлага огромна мощност в удобен за потребителите, интелигентно проектиран пакет. Той включва първата в света интеграция на двигател с висока мощност в преносим генератор с впръскване на гориво, който може да се похвали с впечатляващите 3200 вата мощност и висока производителност, които преди се срещаха само в автомобили и морски извънбордови двигатели. Той дори идва със специално приложение за смартфон и с Bluetooth свързаност, позволява на потребителите да наблюдават състоянието на генератора и да го управляват дистанционно.

Последните победи на Honda в автомобилната част на наградите Red Dot са с дълга история на успехи, включително Honda S2000 през 2001 г., Civic през 2006 г. и European Accord Tourer през 2008 г.