Пилотът на Red Bull Макс Верстапен спечели Гран при на Саудитска Арабия. HRC, които предоставяйки техническа подкрепа и задвижваща система на тима, постигнаха първата си победа за сезона на пистата в Джеда. Четвърти стана съотборникът на Верстапен Серхио Перес.

Развръзката бе в последните 10 обиколки, когато  световният шампион Верстапен измъкна победата в невероятен двубой с Шарл Льоклер с Ferrari. Само 0,549 сек. разделиха двамата на финала.

От първа позиция стартира съотборникът на Макс – Серхио Перес. Той бе начело до 16-ата обиколка, когато влезе в бокса за смяна на гуми. По това време Никлас Латифи катастрофира и на пистата излезе кола за сигурност. Така Перес излезе зад Льоклер, Верстапен и Карлос Сайнц с Ferrari.

При рестарта Верстапен се движеше зад Льоклер, който явно си представяше втора поредна победа. Не така мислеше обаче Верстапен. На 42-ата обиколка от общо 50, нидерландецът започна атака. За момент тя бе успешна, но Льоклер си върна позицията. Ситуацията, която се повтори стана критична.

Три обиколки преди края Верстапен се залепи плътно зад Льоклер и го атакува успешно. Този път Льоклер не можа да отговори. Двамата имаха страхотното темпо в последния тур. Верстапен обаче издържа на натиска и пресече победно финала с малко повече от 5 десети преднина.

Трети на подиума се качи Карлос Сайнц, който финишира пред Перес – 4-и.

Осми стана Пиер Гасли с AlphaTauri, които също използват задвижваща система от HRC. Той стартира 9-и, но мина едно място напред. Съотборникът му Юки Цунода изобщо не застана на старта, тъй като отпадна още на загряващата обиколка с повреда.

След финала Макс Верстапен сподели: „Беше тежко и лудо състезание. Много се забавлявах да се боря с Шарл отново. Наистина ми хареса и не е лесно да го преодолееш. Търпението винаги е от ключово значение, особено ако искаш да се бориш за шампионата. В началото беше доста трудно да го следвам, но мисля, че след като сменихме твърдите гуми, успяхме да натиснем повече и темпото беше по-добро. Изиграхме дългата игра на гумите, която изглежда се изплати. Към края на състезанието имах чувството, че правим много квалификационни обиколки, което беше интензивно, но наистина страхотно. В крайна сметка успяхме да победим и можем много да се гордеем с това като отбор. Не беше лесно там, но мисля, че максимизирахме всичко, което можехме днес. Беше наистина лош късмет за Чико Перес с времето на колата за безопасност, но ни чакат много състезания, където можем да компенсираме това.“