Honda ще представи за първи път в света два нови прототипа на електрически автомобили от типа „e:N Series“ по време на 20-то издание на международния автомобилен салон в Шанхай. Изложението отваря врати 20 април.

Всички експонати на щанда на японския производител ще бъдат под знака на електричеството. Така наречената серия „e:N Series EV“ включва електрически хибрид и плъгин хибрид. Посетителите на салона в Шанхай ще видят и анонсираните още през януари три електрически мотоциклета – Honda Cub e:, Dax e: и ZOOMER e:.

Почитателите на марката ще имат възможност да се докоснат и до четвъртото поколение на технологията си за свързаност Honda CONNECT 4.0, както и с новото издание на технологията за автомобилна безопасност Honda SENSING 360 и асистиращите системи на ADAS.

На мотоциклетния си щанд Honda ще представи голямо продуктово разнообразие от машини от серията FUN. Там ще се състои и китайската премиера на напълно нови модели от световен ранг, които марката ще започне да предлага в страната чрез компанията Honda DreamWing, дистрибутор на големите мотоциклети в Китай.