За четвърта поредна година Honda получи четири приза от престижния конкурс за дизайн Red Dot. Отличени са новите Civic e:HEV и Civic Type R, както и мотоциклетите CB750 Hornet и XL750 Transalp.

С тези последни награди за продуктов дизайн, марката вече е горд притежател на 13 за последните четири години.

Престижният международен приз Red Dot се присъжда като признание за дизайн, естетика, функционалност, технологии или иновации. Журито се състои от 50 експерти, които тестват и оценяват всяка кандидатура, а продуктите победители отразвяат най-новите технически, социални, икономически и екологични изисквания на съвременните потребители.

 

„Тази година Honda празнува 75-ия си рожден ден и получаването на многобройни награди от престижния конкурс Red Dot през последните четири години е наистина фантастично признание на цялостния ни развоен процес. Вярваме в уникалния, центриран към човека подход към дизайна и практичността и това ни гарантира, че именно това допринася за получаването на престижния приз“, сподели Тошинобу Минами, главен оперативен директор на дизайнерския център на Honda. „Това е наистина огромно признание за екипа, разработил наградените продукти“, добави още той.