За пета поредна година Honda печели награди Red Dot Design Awards за продуктов дизайн. С престижния приз бяха отличени електрическият мотопед  EM1 e:, ултракомпактният сгъваем електроскутер Motocompacto, големият извънбордов мотор BF350 и косачката-робот Miimo.

EM1 e:

Разработен, в съответствие с концепцията за създаване на „електрически скутер „точно за хората“, EM1 e: е електрически мотопед за лична употреба, задвижван от Honda Mobile Power Pack e: (сменяема батерия). Разполага с тънък външен пакет, реализиран чрез оптимизиране на разположението на ключовите компоненти. Светодиодите с висока яркост са използвани за светлините, което допринася за по-голямо спокойствие на клиентите, докато карат през нощта.

Motocompacto

Motocompacto е съвременна и напълно електрическа версия на първоначално представения през 1981 г. Honda Motocompo. Тогава той бе разработен като  „мотор за багажника“, предназначен да се побере в Honda City. Отличава се със сложен стил, който противоречи на неговата простота. Компактният му размер означава, че може да се сгъне в лесна за пренасяне конфигурация, което прави възможно товаренето/разтоварването от стандартно превозно средство от сегмент B и съхраняването му в тясно пространство. Дизайнът подлежи на персонализиране с помощта на стикери и други декорации.

BF350

Оборудван с новоразработен специален двигател V8 с работен обем от 4952 куб. см, BF350 е водещият морски извънбордови модел на Honda, осигуряващ мощно задвижване. В допълнение към високата производителност и плавателни способности, постигнати чрез изобилния въртящ момент, силовият агрегат реализира високо ниво на тиха работа и ниски вибрации. BF350 е екологично отговорен и рентабилен извънбордови двигател с икономия на гориво от най-високо ниво в своя клас.

Miimo

Miimo е електрическа и автономна роботизирана косачка, която коси тревата в рамките на определена зона. Разполага и с функция за автоматично зареждане, като се връща сама към своята докинг станция, когато захранването е ниско.

Най-новият модел, пуснат в Европа през 2023 г., разполага с функция за насочване с помощта на сателит, която използва информация за местоположението от сателитна система за позициониране, за да намери по-директен маршрут за връщане до своята докинг станция и кабел за бърз достъп, който позволява на Miimo да се управлява през тесни проходи и пространства, което допълнително увеличава ефективността на косене.

Докато се стреми към динамичен дизайн, с усещане за жизненост, Miimo е изработен с помощта на меки и заоблени извивки, които предизвикват усещане за привързаност. Дизайнерският екип успява да създаде компактна форма с нисък център на тежестта, която позволява на косачката да се движи дори в най-тесните пространства.