Honda Motor представи нова разработка – мотоциклет за мотокрос с електрическо задвижване. Новата машина носи името E.Rex и бе показана на 44-ия мотосалон в Токио.

Моторът в оригиналния си вид прилича на скелет на малък динозавър. Машината на Honda е разработена съвместно с тунинг компанията Mugen. Кросовият мотоциклет е създаден на базата на стандартен бензинов Honda CRF250R. Само че, вместо бензиновия четвъртлитров двигател с вътрешно горене е поставен електромотор и батерии. Освен това всички части на електрическия силов агрегат са поставени така, че да се съберат в мястото, предвидено за бензиновия двигател и габаритите на байка не са се променили.

За динамичните и техническите характеристики на E.Rex не се кава нищо. За това дали ще се произвежда сериино или ще бъде в ограничени бройки – също. Самите създатели на машината твърдят, че този мотоциклет е само послание, тъй като с този дизайн не може да се появи на кросовото трасе. Едно е сигурно – компаниите Mugen и Honda ще продължата съвместната си работа по изучаването на потенциала на електрическите машини за мотокрос.