Отбелязваме четвърт век присъствие на българския пазар със специално изложение

 

Новото поколение на Civic пристига в България специално за 25-годишнината на компанията ни – „Бултрако“ АД, официален представител на Honda у нас. Седанът и хечбекът ще отбележат своята официална премиера на юбилейно изложение, което започва от 11 май и продължава до 14 май в зала 5 на столичния IEC. Входът е свободен, а темата на събитието Honda Motor Show – 25 години Бултрако, 25 години Honda в България. Специално за изложението ще пристигнат впечатляващи мотоциклети и автомобили, някои от които лимитирани серии.

Първият шоурум на „Бултрако” е открит на улица „Раковски”, малко след кръстовището с улица „Гурко” по посока „Цар Освободител”. Там тогава са изложени току що внесените от Япония лъскави автомобили Honda от моделите Civic с 3 и 4 врати, лимузината Accord, елегантният и спортен Prelude и многофункционалния Shuttle. Пръв си капарира Civic сив металик г-н Първанов. По-малко от час след него  от шоурума излиза и първият напълно платен червен Civic на сем. Стратиеви, които и до днес са сред най-ентусиазираните почитатели на Honda.

От 1992 г. в България се предлага пълната гама автомобили Honda. „Бултрако” е единствената фирма, вносител на японски автомобили у нас, която има директен  договор за дистрибуция с производителя в Япония. От 1995 г. започва и внос на мотоциклети, като първия от тях е купен от журналиста Петър Петров.