Президентът и СЕО на Honda Такахиро Хачиго даде първата ClarityFuelCell на японското министерство на икономиката, търговията и промишлеността. Той връчи ключовете на Цуйоши Хошино – парламентарен заместник министър на икономиката, търговията и промишлеността. Церемонията се проведе в офисите на Министерството.

Г-н Хошино коментира: „Когато седнах зад волана на ClarityFuelCell за първи път, аз почувствах силната страст на Honda към реализацията на водородното общество. За популяризирането на FCV (автомобили на горивни клетки) и водородните станции, които ще бъдат от ключово значение за реализацията на водородното общество, Министерството ще продължи да преследва съвместните усилия на публично-частното партньорство чрез улесняване на по-тясното сътрудничество с автомобилните производители като Honda, заедно с операторите на водородните станции и други заинтересовани страни. "
Г-н Хачиго каза: „За нас е удоволствие да доставим първия автомобил ClarityFuelCell  на Министерството на икономиката, търговията и промишлеността, като част от интегрираните публични и частни усилия, за да се реализира водородното общество. Honda ще допринесе за това чрез по-нататъшно развитие на нашите технологии, като ще предлага много атрактивни FCV на нашите клиенти и на по-достъпни цени."

В Европа ClarityFuelCell ще се предлага само в ограничени количества, чрез проекта HyFIVE във Великобритания и Дания от септември 2016 г. Тази първа стъпка в комерсиализацията на технологии с горивни клетки в Европа ще предостави ценни данни за реалното използване и очакванията на клиентите.