Следващата генерация Honda Civic Type R, която е произведена във Великобритания, спечели престижната награда на читателите на изданието What Car? и бе определена като най-чаканата кола, която ще бъде представена през 2017 г.

Като демонстрация на огромната си популярност, Civic Type R взе почти половината от гласовете и се класира на първото място в анкетата, която бе съставена от експертите на What Car? и събра гласовете на читателите. Автомобилът бе представен първо като прототип по време на автомобилното изложение в Париж в края на септември миналата година. Премиерата на серийната версия за масово производство на следващото му поколение Civic Type R ще се състои на автомобилното изложение в Женева през март.

Новият Civic Type R ще се произвежда в завода в Суиндън и ще се продава от втората половина на тази година. Автомобилът идва по „горещата следа“ на сегашния модел,  който се превърна в модерна класика с 2500 автомобила, продадени само във Великобритания.

В асоциация с Warranty Direct и признати като „Оскарите“ в автомобилната индустрия, годишните награди на What Car? се дават като приз за кола на годината само на автомобили, които се отличават с най-високите стандарти в своя клас. Тези награди са много важни и за автомобилните производители и за клиентите.

Дейв Ходжетс, управляващ директор на Honda UK, коментира: „Началото на годината отбелязваме с победа в най-престижната класация за автомобилни награди, което е фантастично постижение. Още по-важното е, че това е изборът и читателите, които са дали своите гласове. Това само по себе си има по-дълбоко значение, тъй като ясно показва връзката, вярата и доверието, които получаваме от нашите клиенти. 2017-а ще бъде още една добра година за Honda във Великобритания, тъй като ние не само представяме новия Civic Type R, но и 10-то поколение на Civic, а също ще отпразнуваме и 25 години на Type R."