Съгласно новите тенденции и още по-сериозните изисквания по отношение на вредните емисии, налагани от организации и правителства, хибридите стават все по-популярна алтернатива за онези купувачи, които все още не могат да свикнат с електромобилите. Наскоро престижното британско издание Auto Express обяви 10-те най-добрите хибридни автомобила на пазара.

Почетното първо място в класацията зае нашият Honda Civic и то близо месец, след като оглави и друг рейтинг на медията – за най-добър семеен хечбек. „Автомобилът се наложи като абсолютен фаворит“, пишат редакторите в сайта на Auto Express. Те оценяват високо 2,0-литровия му двигател с вътрешно горене, съчетан с два електрически мотора и 1,06-киловатчасова високоволтова батерия.

„Това не означава, че просто разполагате със солидна мощност от 184 к.с., но и че през по-голямата част от времето в града ще се движите в напълно електрически режим“, коментират специализираните журналисти. Когато Civic се изправи срещу сериозни конкуренти в техния групов тест на семейни автомобили, моделът показа среден разход малко над 50 мили на галон (4,7 л/100 км), което го прави едновременно с това и най-икономичния и най-бърз автомобил в класацията.

В интериора на новия Civic са съчетани висококачествени материали и изключително елегантна информационно-развлекателна система. Стилът на каросерията, просторното купе и 401-литровият багажник осигуряват много място за четирима души и техния багаж.

Изборът на хибриден автомобил вече няма да е голямата крачка, която мнозина се страхуват да направят, защото продуктовото разнообразие сред моделите с такова задвижване става все по-голямо и трябва да свикваме с мисълта, че от алтернатива, то се превръща в тенденция , смятат специалистите в бранша.
От 1988 г. насам Auto Express e най-авторитетното британско автомобилно издание, в чиито съвети се вслушват редица бъдещи и настоящи притежатели на автомобили, както хората с бензин в кръвта.

 

КЛАСАЦИЯТА НА AUTO EXPRESS

  1. Honda Civic
  2. Renault Clio
  3. Toyota Yaris
  4. Dacia Jogger Hybrid
  5. Kia Niro
  6. Toyota RAV4
  7. Hyundai Tucson
  8. Kia Sportage
  9. Toyota Corolla
  10. Lexus NX