Този уикенд (15-17 юли) на пистата Зандвоорт  е състезанието TCR Бенелюкс. Участието на Honda ArtCarJeanGraton се очаква с нетърпение. TCR версията на Civic Type R ще стартира на историческата холандска писта като автомобил на фондацията Jean Graton, но ще бъде от отбора на Boutsen Ginion Racing.

Жан-Луи Доже – директор по развитието на фондацията Jean Graton ще си партнира в колата TCR със заводския пилот на Honda в WTCC Тиаго Монтейро. Португалецът  има две победи в сериите на пистата Спа Франкоршамп в Белгия. Като уважение към Жан Гратон – създателя на най-популярния герой от комиксите за моторспорта, Мишел Ваян, колата ще има № 13. Този номер не се дава на автомобилни състезания, освен ако не бъде пожелан, но той е синоним на измисления състезател от комиксите в последните пет десетилетия. Вдъхновението за Honda Art Car Jean Graton дойде от серията с Мишел Ваян „A Fond!“, където с неговия болид от Формула 1 преследва Ferrari в тунела на Монако.

Колата в WTCC спецификация бе представена на Фестивала на скоростта в Гудууд, като част от конкурса за рисунки на WTCC автомобили миналия месец. Грандиозният проект се оказа изключително популярен за феновете, които гласуваха за него като любим дизайн на конкурса. Надпреварата в Зандвоорт ще бъде първата възможност на феновете да видят дизайна в динамични условия в три състезания, проведени през два дни.