Трети пореден подиум спечели Йос Верстапен с Red Bull Racing Honda във Формула 1. Той финишира втори в Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Пред него бе световният шампион Люис Хамилтън, който в последната обиколка спука гума и финишира на три колела.

Надпреварата започна с голям инцидент, тъй като Алекс Албон с Red Bull Racing Honda бе изваден извън пистата при опит да изпревари Кевин Магнусен в края на първата обиколка. Двете коли се сблъскаха. След като на пистата излезе кола за сигурност, Алекс влезе в пита на 7-ата обиколка за твърди гуми. Така щеше да се опита да остане колкото е възможно по-дълго на пистата. Бе му отсъдено и пет секунди наказание за участието в катастрофата.

Докато Алекс започна да върви напред, Даниил Квят с AlphaTauris Honda изпревари Антонио Джовинаци в 11-ата обиколка. Той се нареди зад съотборника си Пиер Гасли. Двамата бяха извън точките с двете коли на Scuderia AlphaTauris – 11-и и 12-и. Малко след това руснакът претърпя голяма катастрофа. Даниил загуби контрол, влизайки в участъка на бързите завои Маготс и Бекет. Беше невредим при инцидента. Причината ще се анализира допълнително.

На пистата излезе кола за сигурност. Всички влязоха в пита за твърди гуми, за да се опитат да издържат до финала. Албон отново смени стратегията и влезе в бокса в 30-ата обиколка за средно меки. В същия момент си изтърпя и наказанието. Пиер бе на 11-то място и започна да напредва в последните обиколки. Изпревари Себастиан Фетел с Ferrari, като предприе атрактивна атака от външната страна на Стоу. Той го съчета с маневра от вътрешната страна на Аби, за да изпревари Ланс Строл за 9-о място.

Алекс също напредваше и изпревари Фетел и Строл. Отпред с пестеливо каране Макс Верстапен се придвижваше така, че да спечели 3-о място. В последните три тура обаче нещата се развиха неочаквано драматично.

Първо Валтери Ботас спука гума, а Макс веднага се възползва от това и стана втори. В Red Bull решиха да направи извънреден пит стоп за меки гуми. Така той имаше възможност да гони най-бърза обиколка и да се гарантира, че няма да спука гума. В последната обиколка Люис Хамилтън също спука предна лява гума, която е най-натоварената на Силвърстоун. Макс стопи преднината от 30 сек. само до 5 сек. до карирания флаг. Макс направи и най-бързата обиколка на състезанието, но Хамилтън просто се задържа на първо място.

Подобно спукване на гуми имаше и за Карлос Сайнц. Така Пиер Гасли и Алекс Албон спечелиха допълнително място напред. Пиер стана 7-и, а Алекс – 8-и.