Пилотът на Red Bull Racing Honda Макс Верстапен финишира втори на Гран при на Унгария на пистата Хунгароринг. Той завърши след победителя Люис Хамилтън. Това е втори подиум на холандеца, след като бе 3-и в Гран при на Щирия.

Заради дъждът, завалял преди състезанието, формирашите обиколки бяха на мокра писта. Макс излезе извън трасето на завой 12 с гуми интермедия. Повреди лявото предно окачване и счупи предното крило на колата. От екипа на Red Bull незабавно направиха необходимите ремонти и то на стартовата решетка. Така колата бе готова само 30 секунди преди решетката да бъде освободена за стартиране.

Когато светлините угаснаха, Макс се отплати на бързата работа на механиците със зашеметяваща първа обиколка. От 7-о той мина на 3-а позиция, като изпревари двете коли на Ferrari и се залепи за Ланс Строл.

Условията на пистата се подобряваха и Данил Квят взе смелото решение със Scuderia AlphaTauri, за да влезе в пита в края на първата обиколка за сликове. Същото направиха Алекс Албон и Пиер Гасли в 3-ия тур. Макс направи същото в 4-ата обиколка, и изпревари Строл за да се нареди втори.

 

Алекс Албон също направи силен старт да се изкачи от 13-о до 9-о място. Той изпревари Себастиан Фетел в 11-ата обиколка, преди да догони Шарл Льоклер седем тура по-късно, за да стане 7-и. Данил Квят влезе в бокса за твърди гуми точно когато Алекс изпреварваше Льоклер.

За съжаление състезанието на Пиер Гасле бе приключило няколко обиколки по-рано, когато той влезе в бокса и спря заради проблем със скоростната кутия. Алекс Албон влезе в пита за твърди гуми в 34-ата обиколка. Заради бавния питстоп той отново трябваше да гони Фетел. Пет обиколки преди края той излезе напред на завой 2 и си осигури ценно пето място.

Докато Алекс гонеше предни позиции, Макс Верстапен беше затворен от Валтери Ботас, заради различна стратегия във втората част на състезанието. Макс прецени отлично темпото си и се задържа с 0,7 сек. преднина, за да заеме втория си пореден подиум, след като направи такъв страхотен старт на състезанието.

На писта, която е трудна за изпреварване, Даниил се пребори за 12-то място. Той завърши на по-малко от пет секунди зад Льоклер, но не взе точки.