Мак Верстапен взе първа победа за Red Bull Honda през 2020 г. на пистата Силвърстоун в състезанието за 70-ата годишнината от Гран При.

Съботната квалификационна сесия се оказа решаваща, като Макс стигна до Q3 с твърди гуми, за да може да започне състезанието с тях. Той стартира от 4-а позиция, но веднага мина на трета, като започна да притиска двата автомобила на Mercedes.
Макс остана на пистата много по-дълго, докато двете коли трябваше да сменят гуми. Макс отвори удобна преднина. След като той направи първия си пит стоп за гуми медиум в края на обиколка 26, Макс излезе точно зад лидера Валтери Боттас. Изпревари го в Луфийлд, за да си върне първото място. Сложи твърди гуми едновременно с Ботас за да остане пред него.

Докато Луис Хамилтън бе в средата на своя стинт, Макс имаше достатъчно високо темпо и увеличи скоростта си, точно когато Хамилтън влезе в последния си питстоп. Максо бе пред него и имаше преднина от повече от 11 секунди, за да вземе деветата победа в кариерата му и четвъртата ни в партньорство с Red Bull.

Алекс Албон влезе в топ 5 на  финала, изкачвайки се четири места напред от началната си позиция. Алекс беше със средномеки гуми в началото и сложи твърди в шеста обиколка. След това започна атака и дори изпревари от външната страна на Ландо Норис в Луфийлд. След това успя да задмине и Ланс Строл за петото място.

Три от четирите автомобила, задвижвани от Honda, спечелиха точки. Пилотите на Scuderia AlphaTauri бяха разделени само с 0,9 секунди на финала. Даниил Квят стана 10-и и взе последната точка. Пиер Гасли стана 11-и.