Българският дамски рали екипаж с пилот  Диана Стоянова и навигатор Иванела Иванова от СК Диамо и тяхната Honda Civic Type-R, с която завоюваха първо място в клас RC3  през 2018 г., започват състезателния сезон с едно от най-престижните ралита в страната ни, а именно – Рали „България“. Състезание, което ще бъде 50-то юбилейно и с международно участие се провежда от 10-и до 12-и май със зрелищни отсечки за феновете и участниците в околността на Варна и Шумен.

До този момент броят на заявилите участие  екипажи надхвърлят 40, от които 9 чуждестранни и само 2 изцяло дамски.
Специални гости на ралито ще са първият българин, печелил през 1971 г. – 84 годишният Илия Чубриков и Енрико Белтоне, победител 1995, 1996 и 1999г. Те ще се пуснат  в градския етап във Варна.

„Напълно сме готови, все пак имахме цяла зима за ревизия и работа по състезателния ни автомобил, който е Honda Civic Type-R и достатъчно време за тренировки и подготовка за сезон 2019.  Целият екип сме силно мотивирани за добро представяне и успешно класиране. Следващата седмица заминаваме за описване на 150-те километра състезателни отсечки и с нетърпение очакваме официалното откриване на ралито.“ – коментира Диана Стоянова.