Макс Верстапен с Red Bull спечели първият подиум на Honda при дебюта с отбора на австрийската компания. Това стана при първото състезание от новия сезон във Формула 1 на пистата Албърт парк за Гран При на Австралия. Победата спечели Валтери Ботас, следван от световния шампион Люис Хамилтън.

Това е първи подиум за Honda при завръщането на марката във Формула 1 и първи от 2008 г. насам, когато Рубенс Барикело стана 3-и на пистата Силвърстоун в Гран при на Великобритания.

Макс Верстапен каза: „Много съм щастлив от третата позиция. Радвам се на първо място, разбира се, за отбора, но и за Honda. Всичко е чудесно, откакто започнахме да работим с тях, истинско удоволствие! Заслужиха този резултат. Меките гуми прегряваха наистина бързо, когато настигнеш някого на секунда – секунда и половина. Затова трябваше малко да се дръпна и да ги пазя, тъй като нямаше как да атакувам в онзи момент. Успях да удължа серията си с 10 обиколки спрямо Фетел. Колата вървеше чудесно, след като сложихме медиум. Балансът бе наистина добър и бавно се приближавах до него, но без да разрушавам гумите. И в момента, в който се появи възможност, се възползвах. За щастие, се получи. След това подгоних Люис Хамилтън. Мисля, че бяхме по-бързи от него, но на тази писта просто е много сложно да се изпреварва.”

В опита си да настигне Хамилтън Верстапен излетя от пистата, но успя да се върне. Той не смята, че тази грешка е повлияла върху подреждането. Доволен бе, че това не промени крайния резултат.

На 10-о място завърши руснакът Даниил Квят с Toro Rosso, които също използват двигателите на Honda.