Звездата на отбора McLaren Honda, Фернандо Алонсо, за малко си почина от състезанията, за да седне зад волана на новия спортен хибрид Honda NSX. По време на ексклузивно събитие с испанските медия пилотът изведе суперавтомобила на историческата писта Estoril (Лисабон, Португалия), като на журналистите бе дадена възможност да се возят редом с двукратния световен шампион.

 “Това, което наистина ме изненада по време шофирането, бяха спирачките, усещането е доста близко до карането във Формула 1”, заяви пилотът. "Всъщност да управляваш NSX е по-леко и по-сладко отколкото болид, защото не се вглеждаш във всяка малка част от инча, както правиш в състезанията. Това е като разликата между изобразителното изкуство и техническото чертаене”, смята още той.

Има много носталгия в събитието на Estoril, тъй като на същата писта легендата Айртон Сена печели първата си победа. Мястото не е избрано случайно, тъй като пилотът е участвал в разработването на първия NSX в края на 1980 г.

Новото поколение на култовия модел е с 3,5-литров V6 битурбо двигател и три електродвигателя, куплирани с 9-степенна предавателна кутия DCT, произведена в завода на Honda в Мърисвил, Охайо.

Сумарната мощност на системата е  581 к.с. Съвременният NSX излиза изключително от Honda Performance Manufacturing Center (PMC) в Мърисвил, Охайо.

Европейските поръчки на супермодела започнаха през април, а доставките в Стария свят ще бъдат факт от есента.